Орхідея в зимовий період таїть в собі безліч загадок. У той час як більшість квітучих рослин знаходяться в стані спокою, героїня нашої розповіді може рясно і пишно цвісти. Правда, не до всіх різновидів це відноситься.

Температура

Починаємо саме з цього пункту, адже саме від температури залежатиме інший догляд.

Отже, для квітучих орхідей незалежно від пори року не підходять стресові умови, тому рекомендується середня температура вдень близько + 22 ° С. Вночі ж стовпчик термометра не повинен опускатися нижче + 15 ° С.

А ось для рослин, що знаходяться в періоді спокою, комфортніше буде при денній температурі в +15-16°С, вночі не нижче + 10°С. Така обстановка не підстьобне ростовую діяльність і дозволить рослині відпочити.

Полив

Зимовий полив – процедура складна.

Кількість зволожень в цей період визначається тим, в яких умовах рослина перебуває. Так, чим прохолодніше в кімнаті, тим рідше потрібно поливати квітку, щоб не спровокувати загнивання коренів.

Якщо ж взимку орхідею поливати часто, то рослина просто пропаде. Отож нормальна частота поливу - один раз в два-три тижні. Тільки в разі, якщо в кімнаті дуже сухе повітря, рослину допустимо поливати частіше. Найкраще підливати воду, коли коріння вкрилося зморшками і злегка побіліло.

Поливають квітка таким чином: горщик ставлять в ємність з водою і залишають на 15-20 хв. Після цього виймають з води і залишають ненадовго в раковині, щоб стекли залишки вологи.

Підживлення

Якщо хочеться, щоб орхідея порадувала цвітінням, разом з поливом рекомендується вносити необхідні підгодівлі. Можна чергувати ці процедури. Якщо квіти вже з'явилися, дозування добрив потрібно знизити удвічі.

Місце

Взимку тропічну квітку не можна залишати на підвіконні під час провітрювання, особливо після поливу. В цей час коріння орхідеї дуже вразливе. Від холодного повітря воно може замерзнути і почати гнити. Тоді квітку доведеться рятувати.

Щоб не довелося цього робити, найкраще поставити горщик в таке місце, де його не потрібно турбувати під час провітрювання. При цьому квітці має бути достатньо сонячного світла.

Читайте також:

Неймовірна краса та розкіш: співачка Ірина Федишин показала в якому салоні доглядає за своїм обличчям

Галкін показав, як доглядає за "дракошами" Пугачової: відео

Роблю це тільки перед миттям голови: Віра Брежнєва розкрила таємницю щоденного догляду за собою