За вісім місяців війни росіяни вже завдали Україні колосальних руйнувань. Ще б пак, зруйновано сотні мостів і понад 25 тисяч кілометрів доріг, 12 аеропортів і понад 200 заводів. Крім того, однією з найбільш тривожних тем для українського та й міжнародного суспільства є те, що територія України на третину встелена залишками ракет, згорілою технікою та замінована. І все це "вичищати" доведеться не одне десятиліття. Так, чергову знахідку, знайдену в лісі, віддали поліції.

У Вишгородському районі Київської області місцевий мешканець знайшов російський літальний апарат типу "Орлан 10". Чоловік виявив ворожий безпілотник у лісовій зоні. Про свою знахідку він повідомив владу і поліція забрала БПЛА з місця його падіння.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Апарат вилучили правоохоронці

"Ворожий дрон-розвідник вилучили наші поліцейські на Вишгородщині. Безпілотник виявив місцевий житель у лісовій зоні. Що саме знімав цей літальний апарат типу "Орлан 10", будуть визначати відповідні силові структури", – написав Нєбитов.

Довідка: БПЛА "Орлан-10" - основний розвідувальний дрон армії РФ. Виробляються вони компанією "Уральский оптико-механический завод им. Э.С.Яламова", який входить у концерн "Швабе". От тільки, як стало відомо українським військовим, матриця в ній Lynred PYCO-640-046 - французького виробництва. А ще у цьому БПЛА японський двигун, швейцарський модуль навігації та американська система контролю польоту.

За різними даними, ціна безпілотника Орлан-10 варіюється від $87 до $120 тис.

Читайте також:

Названо перелік професій, представники яких не підлягають мобілізації

Військовий журналіст попередив про можливий новий масований удар по Україні: може статися днями

Розкішний силует: як виглядає флагманський електромобіль Cadillac за 300 тисяч доларів. Фото