Що особливо тішить у домашньому хлібі – кожна господиня точно знає з чого він готується, що у складі лише натуральні інгредієнти без жодних шкідливих добавок, немає зайвої солі та цукру.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДомашній хліб довго залишається м'яким і не черствіє. Він дуже смачний з маслом чи повидлом.
Продукти:
- 1 л води (або сироватки);
- 1 ст.л сахара;
- 50 г пресованих дріжджів (або 15 г сухих)
- 1 ст.л без чубчика солі;
- 1 ст.л оцту;
- 2.5 - 2.75 л борошна
Увага!
- Рідина, в якій розлучаються дріжджі, має бути приємною на дотик, не вищою за 40 градусів.
- Використовуючи сухі дріжджі, потрібно враховувати, що вони зустрічаються у двох формах: активні та інстантні (перед застосуванням уважно прочитайте інструкцію).
- Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в бажану консистенцію тесту.
- Зважайте на те, що духовки у всіх різні. Температура та час приготування можуть відрізнятися від зазначених у рецепті.
Просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито - це збагатить її киснем і випічка вийде пишніше.
У теплу воду потрібно всипати всі сухі інгредієнти та дріжджі, а потім все розмішати віночком.
Замішуємо м'яке тісто (майте на увазі, що борошно буває різної щільності і його кількість може бути трохи більшою або меншою).
Миску змащуємо олією і поміщаємо в неї тісто на 30 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою.
Формуємо булку чи батон. Зверху можна зробити надрізи ножем. Залишаємо хліб у теплому місці для вистоювання ще на 15-20 хвилин. Потім потрібно збризкати молоком або водою.
Розігріємо духовку до 200 градусів і випікаємо хліб 20-25 хвилин (часу може знадобитися трохи більше або менше, орієнтуйтеся по духовці). Випікати до золотистого верху.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса