Що особливо тішить у домашньому хлібі – кожна господиня точно знає з чого він готується, що у складі лише натуральні інгредієнти без жодних шкідливих добавок, немає зайвої солі та цукру.

Домашній хліб довго залишається м'яким і не черствіє. Він дуже смачний з маслом чи повидлом.

Продукти:

  • 1 л води (або сироватки);
  • 1 ст.л сахара;
  • 50 г пресованих дріжджів (або 15 г сухих)
  • 1 ст.л без чубчика солі;
  • 1 ст.л оцту;
  • 2.5 - 2.75 л борошна

Увага!

  1. Рідина, в якій розлучаються дріжджі, має бути приємною на дотик, не вищою за 40 градусів.
  2. Використовуючи сухі дріжджі, потрібно враховувати, що вони зустрічаються у двох формах: активні та інстантні (перед застосуванням уважно прочитайте інструкцію).
  3. Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в бажану консистенцію тесту.
  4. Зважайте на те, що духовки у всіх різні. Температура та час приготування можуть відрізнятися від зазначених у рецепті.

Просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито - це збагатить її киснем і випічка вийде пишніше.

У теплу воду потрібно всипати всі сухі інгредієнти та дріжджі, а потім все розмішати віночком.

Замішуємо м'яке тісто (майте на увазі, що борошно буває різної щільності і його кількість може бути трохи більшою або меншою).

Миску змащуємо олією і поміщаємо в неї тісто на 30 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою.

Формуємо булку чи батон. Зверху можна зробити надрізи ножем. Залишаємо хліб у теплому місці для вистоювання ще на 15-20 хвилин. Потім потрібно збризкати молоком або водою.

Розігріємо духовку до 200 градусів і випікаємо хліб 20-25 хвилин (часу може знадобитися трохи більше або менше, орієнтуйтеся по духовці). Випікати до золотистого верху.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса