Зазвичай на ринку сало відрізняється великим асортиментом, має кращу якість і смак. Звичайно, воно має бути перевірене санітарними службами, мати штамп і всі відповідні ветеринарні документи, але це не гарантує справжнє задоволення від поглинання цього продукту.

Віддати перевагу краще салу зі свинки, а не кабанчика, так як воно ніжніше і приємніше на смак і не має специфічного запаху. Визначити яке саме перед вами сало не складно, достатньо звернути увагу на шкірку. Шкірка на салі від свинки буде тонша і якщо підколупати її нігтем буде легше відокремлюватися від шматка сала.

Найсмачнішим вважається сало зі спини або з бічної частини туші, воно більш ніжне та м'яке, має тонку шкірку. Сало з щоковини, шиї та голови набагато жорсткіше і має товщу шкіру. Сало з черевної частини свині рівномірно чергується м'ясними прошарками та має тонку ніжну шкірку.

Якісне сало має бути біло-рожевого кольору. У жодному разі не варто брати сало з жовтим або сірим відтінком. Це свідчить про те, що продукт старий чи зіпсований. Сало з червонуватим відтінком говорить про те, що свинку довго не могли заколоти, від покупки такого сала теж варто утриматися, оскільки воно матиме найгірший смак.

При покупці сала рекомендується його понюхати. Свіже, якісне сальце матиме приємний, трохи молочний запах. Чудово, якщо шкірка сала пахне димком, це означає, що свинка була просмолена за всіма правилами. Якщо продукт віддає сечовиною, це сало кнура і його краще не купувати.

Зверніть увагу на шкірку, чим вона тонша, тим м'якше і ніжніше буде сало. Також важливо, щоб шкірка була чистою та без щетини.

Необхідно оглянути сам шматок сала, шкірка не повинна бути висохлою, а сало надто твердим. Якщо шматок сала не має легкого блиску, це означає, що воно не свіже і залежало на прилавку.

До речі, краще відмовитися від купівлі замаринованого сала у великій кількості спецій і трав. Зазвичай недобросовісні продавці таким чином маскують неякісний, а то й зовсім прострочений продукт.

Читайте також:

Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм

Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини

Як приготувати ароматне варене сало?