В понеділок, 17 жовтня 2022 року, Шевченківський район Києва атакували дрони-камікадзе. Внаслідок цієї атаки виникла пожежа в нежитловій будівлі, також ушкоджені кілька житлових будинків та енергетичні об'єкти. У "Мапі реновації" розповіли, що один з дронів поцілив у 120-річний будинок, який є частиною київської історичної забудови (зведений у стилі історизм з елементами неоренесансу). На жаль без жертв не обійшлось. І поки рятувальники ліквідовують наслідки "прильотів", військові уже вирахували звідки відбувся напад.

Так, атака дронів-камікадзе по Києву у понеділок, 17 жовтня, відбувалась із південного напрямку. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"За уточненою інформацією, усі атаки дронів-камікадзе, по столиці зокрема, здійснювались із південного напрямку", - йдеться в повідомленні.

До того ж зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація знищили 9 дронів-камікадзе Shahed-136 у північних та центральних регіонах України.

"Також є дані про бойову роботу протиповітряної оборони Сухопутних військ на цьому напрямку - знищено щонайменше два "шахеди", - додали в ПС ЗСУ

Дещо пізніше про ситуацію у Києві доповів українцям сам очільник столиці.

Так, за словами Віталія Кличка, Київ вранці 17 жовтня атакували майже 30 дронів, але більше 80% з них збили сили протиповітряної оборони (ППО) та інші підрозділи ЗСУ.

Читайте також:

"Двійник Зеленського" з Кварталу розсмішив українців, пожартувавши про Соловйова та лисого Ківа.

Удари дронами-камікадзе центром Києва: з'явилися відео наслідків

За путінського бойовика Гіркіна офіційно обіцяють 100 тисяч доларів