Осінь – це час щедрих дарів! Одним із них є гарбуз. Цей чудовий овоч поєднує в собі цілющі властивості та відмінні смакові якості. Дивлячись на гарбуз, починаєш думати, що він увібрав у себе всю силу природи та золоті промені літнього сонця, і готовий поділитися цими корисними властивостями з нами.

Страви з гарбуза зустрічаються у кулінарних традиціях багатьох країн. Знайшла вона широке застосування для приготування перших та других страв, каш та десертів. Пропонуємо Вам скористатися можливістю та приготувати корисний та смачний пиріг-пудинг для всіх членів родини.

Продукти:

  • 600 г гарбуза;
  • 1 ст цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 3 шт. яйця;
  • 100 мл масла;
  • 2 ст борошна;
  • 1 ч.л розпушувача.

Приготування слід розпочати з очищення гарбуза. Очищаємо гарбуз від шкіри та нарізаємо його на невеликі шматочки.

Гарбуз, нарізаний шматочками, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь і варимо до м'якості (15-20 хвилин).

Готовий гарбуз потрібно трохи остудити, злити воду (якщо залишилася) і збити занурювальним блендером у консистенцію пюре.

Окремо яйця збиваємо з цукром до пишності, додаємо їх до гарбуза і перемішуємо до однорідної маси.

Просіяне борошно з'єднуємо з розпушувачем, введемо частинами в основну масу.

Форми для випічки змащуємо олією і можна присипати сухарями. Викладаємо тісто, вирівняємо і випікаємо при 170 градусах 40 хвилин.

Подавати такий пиріг найкраще з ягодами та сметаною.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса