Уже ні для кого не секрет, що російські окупанти в Україні все частіше почали застосовувати іранські дрони-камікадзе. І хоч тактико-технічні характеристики дронів ще не вивчені повністю нашими військовими, бо поки є суперечлива інформація про те, наскільки далеко вони можуть бути спрямовані, але беззаперечно одне - в іранських дронів досить гучний двигун, тому їхнє наближення можна з легкістю ідентифікувати.

І правда, останнім часом росіяни все частіше використовують іранські безпілотники-камікадзе. За словами експертів, до цього їх змусила економія, адже дороговартісних ракет у РФ стає дедалі менше.

"Високоточна зброя коштує мільйони доларів, деякі зразки - 13 млн доларів за ракету. Тому вони використовують і надалі будуть застосовувати дрони -"шахіди", - розповідав на днях в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, як розпізнати ворожий безпілотник та уберегтися від дронів-камікадзе Shahed.

Про це повідомляється на сайті Мінреінтеграції.

"Чималої шкоди об’єктам нашої критичної інфраструктури завдають ворожі ударні безпілотні літальні апарати (БПЛА). Значну небезпеку вони становлять і для цивільних: дрони-камікадзе можуть нести кілька десятків кілограмів вибухівки та при влучанні створюють потужну ударну хвилю. На щастя, більшість ворожих БПЛА нашій ППО вдається збити, але власна безпека понад усе", - повідомляє міністерство.

Як розпізнати БПЛА та уберегтися від цієї зброї:

  • двигун дрона-камікадзе гучний. При наближенні у повітрі чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили;
  • почувши подібний звук, намагайтесь потрапити до спеціально обладнаного укриття. Користуйтесь підвалами, цокольними поверхами будинків, підземними паркінгами, переходами або дотримуйтесь правила "двох стін";
  • не залишайтеся у транспорті. Слід вийти, відбігти якомога далі від дороги і там знайти можливе укриття;
  • намагайтеся обирати місця для укриття якомога далі від військових стратегічних об’єктів та адміністративних установ;
  • не ховайтесь у під’їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій тощо.

До слова, в середу, 12 жовтня, в ефірі національного телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що через ворожі дрони-камікадзе тривога може тривати довше.

"Чому так довго тривоги? Одразу поясню це мешканцям західних областей та інших. Тому що швидкість дрона не є високою 120-150 км на годину. І він начебто довго летить і може корегувати маршрут", - заявив речник ПС ЗСУ.

Читайте також:

З консервних банок: ЗСУ показали, які бронепластини зашивають у бронежилети російським військовим. Відео

Крім дронів-камікадзе, Іран планує дати Росії балістичні ракети для ударів по Україні, - ЗМІ

"Вже цього року": екстрасенс розповів, що Путіну допоможуть піти у інший світ