Тільки українці звикли до думки, що російська армія використовує іранські дрони проти мирного населення країни, тож Іран далі продовжує заробляти, видаючи криворуким росіянам ще більш смертоносну зброю.

Докладніше про це інформує Обозреватель, посилаючись на матеріал у газеті The Washington Post.

ЗМІ інформує, що Тегеран збільшує потік постачання озброєння до РФ, і це може допомогти компенсувати величезні втрати російської військової техніки.

Видання уточнює, що, крім іншого, Іран планує постачати російським фашистам балістичні ракети типу "поверхня-поверхня" Fateh-110 і Zolfaghar. І ці ракети потенційно можуть бути використані проти мирних громадян, а також лінії дотику проти ЗСУ.

Зазначається, що балістичні ракети малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 кілометрів.

На дані постачання вказує на те, що 18 вересня Тегеран направив до Росії офіційних представників держави для узгодження умов постачання додаткової зброї. У списку іншого вказані безпілотні літальні апарати, включаючи "десятки" додаткових Mohajer-6 і більше Shahed-136.

Однак офіційний Іран заперечує військові поставки до Росії, вважаючи, що таким чином українсько-російський конфлікт затягується. Хоча, звичайно, десятки збитих «Гераней» посперечалися б із цим твердженням.

Читайте також: