Як звітують військові, обстановка на південнобузькому напрямі зараз досить напружена, але контрольована. Росіяни ведуть активну оборону та намагаються всіма силами утримати зайняті рубежі. Так, лише протягом останньої доби окупанти наносили вогневе ураження українських військ із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів вздовж лінії бойового зіткнення. Відчувають, мабуть, що українська армія здатна відвоювати Херсон вже наступного тижня.

Так, за оцінками західних військовослужбовців, українські війська здатні деокупувати Херсон і остаточно повернути контроль над правим берегом Дніпра вже наступного тижня. Про це повідомляє авторитетне західне видання Financial Times.

Правда, видання не вказує, на які джерела й чиї оцінки спирається.

Разом з тим Міністерство оборони Росії ще на початку жовтня визнало, що українські сили прорвали російську лінію фронту в Херсоні, і це стало найбільшим просуванням України на півдні з моменту початку повномасштабного вторгнення Москви в лютому.

Згодний, схоже, з таким прогнозом і начальник пресслужби 63-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олег Зелінський. Так, під час телемарафону він дістав скибку кавуна, надкусив у прямому ефірі і зазначив, що варто на цю інформацію почекати від Генерального штабу ЗСУ.

"Ми коментувати не можемо, тому що це зараз заборонено. Дочекайтеся від Генерального штабу інформації. Вам усе повідомлять, усе розкажуть. І все буде Україна", - наголосив Зелінський, тримаючи в руках кавун.

До слова, українське оперативне командування "Південь" у четвер, 13 жовтня, заявило, що звільнило ще п'ять населених пунктів в Херсонській області від російського контролю і знищило російський командно-контрольний центр і дві буксирувані гаубиці.

Читайте також:

"Подарунок на Новий рік": мольфарка розповіла, коли переможе Україна

Захисниця "Азовсталі" із позивним "Пташка" розповіла, чи піде у проект "Голос країни". Фото

Російська армія може раптово припинити наступ. Названі причини