Осінні опеньки – одні з самих смачних грибів, хоч і відносяться до третьої категорії. Вони ідеальні для приготування різних зимових салатів, маринування, соління, або просто засмажити з цибулею.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПеред приготуванням будь-якої страви для початку, гриби потрібно очистити та ретельно помити, приблизно 3-5 разів.
Потім, помістити в емальовану каструлю та довести до кипіння на сильному вогні. Через 5 хвилин бурління, злити воду, налити знову чистої, додати трохи солі, і знову варити на великому вогні. Коли вода знову закипить, зменшити вогонь та готувати 20-30 хвилин. Час залежить від розміру опеньок, якщо вони маленькі, то вистачить 20 хвилин, в іншому випадку потрібно протримати хвилин 30.
Коли гриби будуть готові, виймаємо їх за допомогою шумівки. На друшлак опеньки краще не відкидати, бо на дні каструлі можливе наявність сміття.
Продукти:
- опеньки 2 кг;
- цибуля 3 шт;
- сметана 500 г;
- часник 1 головка;
- сіль та перець до смаку;
- олія для смаження.
Цибулю очищуємо та нарізаємо дрібним кубиком.
В розігріту сковороду вливаємо олію, додаємо цибулю. Смажимо до золотистого кольору.
Додаємо гриби та тушкуємо 10 хвилин, постійно помішуючи.
Гриби солимо, перчимо та додаємо кілька зубців часнику, пропущених через прес.
Додаємо сметану, та тушкуємо ще 10 хвилин.
До слова, самі по собі опеньки є низькокалорійними, всього 19 ккал. на 100 грам, а от приготувавши їх в сметані, калорійність суттєво збільшується до 186 ккал. на 100 грам. Тому щоб знизити рівень калорій, використовуйте сметану з низьким відсотком жирності.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибулевий суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса