Народний синоптик Станіслав Щедрін днями подарував надію багатьом українцям на продовження "бабиного літа". Ще б пак, раніше згідно прогнозу, тепло мало протриматись максимум до 14 жовтня, а далі мали знову повернутись дощі. От тільки, наразі відомо, що циклон та атмосферні фронти покинули територію України, тому про дощі на певний час можна забути і порадіти ще трохи теплій осінній погоді.

Так, за словами Щедріна, тепла погода затримається в Україні до 20 - 25 жовтня.

"Знов прийде тепла осінь, навіть на 3 – 4 градуси тепліша, аніж декілька днів тому. Стовпчики термометрів в усіх областях піднімуться до +18...+24 градусів",– розповів народний синоптик.

Чи справді "бабине літо" триватиме так довго, відповіли і фахівці Українського гідрометцентру.

Так, заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня заявила, що 17-18 жовтня буде поле підвищеного тиску, який і визначатиме в Україні суху і теплу погоду.

За її прогнозом, температура ночами очікується 1−8 тепла, вдень 10−15 вище за нуль, а ось у західних областях 18 жовтня стовпчики термометрів можуть піднятися до позначок 20 градусів тепла.

А ось вже 19−20 жовтня очікуються атмосферні фронти, які на північному заході принесуть дощі, у Карпатах — мокрий сніг. Температура ночами очікується 8−13 тепла, вдень 19 жовтня 13−18 вище за нуль, а ось 20 жовтня можливе зниження температури, крім сходу, до 5−12 тепла (у Карпатах вночі та вдень близько 0).

Читайте також:

Супермаркети АТБ пояснили українцям нововведення зі світлом. Приводу для занепокоєння немає

У мережі з'явилося фото попадань багатоповерхівкою в російському Бєлгороді. Кажуть, що ракети летіли на Харків

Пророцтво з 1958 року: у мережі показали кадр із фільму, в якому йдеться про розвал Росії. Відео