10 жовтня до всіх українців звернувся прем'єр-міністр Денис Шмигаль з проханням добровільно зменшити споживання електроенергії у середньому на 10%, адже Росія на початку цього тижня завдала масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України. Як виявилось, найбільші українські ритейлери також ввійшли в ситуацію, що склалася, та обмежили споживання електрики.

Так, наприклад, найбільший продуктовий ритейлер країни "АТБ" відмовився від підсвічування вивісок, бордів, сіті-лайтів, стел на фасадах магазинів тощо.

Також компанія відмовляється від звичного покупцям підсвічування регалів, боксів, полиць у торговельному залі та освітлення приміщень, які певний час не використовуються співробітниками магазину.

Крім того, в компанії заявили, що не освітлюватимуть прилеглу територію.

Власники мережі "АТБ" заявили, що таке рішення є "усвідомленим відгуком компанії як соціально-відповідального та патріотичного бізнесу на нові виклики воєнного часу".

Зважаючи на те, що станом на сьогодні в різних куточках нашої країни працюють понад 1100 магазинів АТБ, економія буде дійсно помітною.

До слова, за словами голови правління групи Mandarin Plaza Олександра Черницького, у найбільших ТРЦ Києва Lavina Mall, Mandarin Plaza та Blockbuster Mall заощаджують електрику, вимкнувши ескалатори.

Крім того:

  • АЛЛО відключає наразі у магазинах усі девайси з високим рівнем споживання електрики;
  • мережа COMFY з 11 жовтня вимкнула в усіх магазинах мережі телевізори, рекламні екрани й вивіски, розповіла Forbes директорка з маркетингу ритейлера Марія Назаренко;
  • "Епіцентр" зменшив на 30% споживання електрики.

Читайте також:

У мережі з'явилося фото попадань багатоповерхівкою в російському Бєлгороді. Кажуть, що ракети летіли на Харків

Пророцтво з 1958 року: у мережі показали кадр із фільму, в якому йдеться про розвал Росії. Відео

Доведеться потерпіти: у квартирах встановили нову температурну межу. Коли увімкнуть батареї