З'явилася інформація про те, що партнери України виявили слабке місце в іранських дронів. Британія назвала кілька великих недоліків у «Шахідів», які використовує Росія, щоб бомбити Україну.

Цю інформацію оприлюднили на порталі «glavred»

На превеликий жаль, українцям вже довелося неодноразово дізнатися, що таке іранські ударні безпілотники. Зараз йдеться про сумнозвісні Shahed-136.

Британські партнери України зазначили, що Shahed-136 має свої недоліки, які не дозволяють Путіну досягти важливого для себе результату.

У Міністерстві оборони Великобританії розповіли, що іранські ударні безпілотники досить повільно та низько літають. Також при їх наближенні чути гучний звук.

Shahed-136: скрін с відео YouTube
Shahed-136: скрін с відео YouTube

«Ці БПЛА повільні та літають на низькій висоті, завдяки чому поодинокий літак легко вражати за допомогою звичайних засобів протиповітряної оборони. Існує реалістична ймовірність того, що Росія досягла певного успіху, атакуючи кількома БПЛА одночасно», — було заявлено у повідомленні від Міноборони Великобританії.

Крім цього, є інформація, що так звані «Шахіди» обділені великим вибуховим навантаженням. Це не дає потрібного результату для Путіна та його амбіцій.

Також відомо, що воїни ЗСУ вже неодноразово збивали іранські ударні безпілотники.

Ось чому Путін боїться офіційно оголосити війну Україні: Жданов розповів, як Кремль потрапив у капкан

Юрій Романенко назвав три сценарії завершення війни в Україні

Повстання проти Путіна: еліти за спиною диктатора збираються покінчити з війною