Але часто на це немає часу, тому доводиться купувати в супермаркеті. І буває так, що неможливо зняти шкірку з виробу, коли швидко потрібно поїсти, і голодні діти вимагають бутерброду.

Однак є методи, які допоможуть швидко зняти шкірку з ковбас та сосисок. Докладніше про це інформує РБК-Україна.

Штучну плівку відокремити можна без проблем, якщо при упаковці використовувалася звичайна клейонка або харчовий целофан. Але якщо «шкірка» прилипає, то, значить, використовували інші технології та матеріали – білкові, колагенові, целюлозні, фібруозні плівки. І ці види упаковок використовуються на дорогих і якісніших продуктів.

А ще можуть використовувати синтетичні оболонки - з пропілену і поліаміду. У них немає нічого натурального та в їжу вживати їх не можна.

Для швидкого очищення ковбаси потрібно відрізати хвостик та акуратно підчепити гострим ножем шкірку, а потім її видалити. Якщо вона не знімається, необхідно ковбасу направити гострим кінцем під струмінь холодної води на хвилину. Потім знову слід спробувати очистити. Даний метод більше підходить для сосисок або сарделок.

Якщо і це не допомогло, значить потрібно все зробити так само, лише з гарячою водою. А якщо й гаряча вода не допомогла – тоді потрібна пара.

Що ж до сиров'яленої ковбаси, то її можна покласти на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім оболонка швидко знімається.

Після того, як шкірка була успішно знята, потрібно сполоснути виріб проточною водою і тільки потім приступати до споживання.

Читайте також: