У гарбузі міститься велика кількість вітамінів, таких як В2, В5, В6, РР, С1, Е, вітамін Т, що нормалізує в організмі обмін речовин, вітамін К, що покращує згортання крові.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТакож цей овоч містить безліч макро-і мікроелементів – фосфор, цинк, кальцій, калій, магній, залізо. Вітамін А у гарбузі уповільнює процеси старіння, допомагає продовжити молодість та зміцнює імунітет. В цілому, вживання гарбуза обіцяє здоров'я та довголіття.
Гарбуз активно використовується у косметології, дієтології. У кулінарії також широко використовується цей овоч, і вважається він універсальним – з нього можна готувати основні страви, закуски та десерти.
У гарбузі дуже корисне насіння. Докладніше про це інформує сайт online.ua.
Насамперед варто сказати, що гарбузове насіння потрібно споживати вагітним жінкам під час токсикозу. Вони добре прибирають нудоту.
Бабусі і мами знають, що гарбузовим насінням можна «прогнати» глистів у дітей та дорослих. За рецептом, насіння треба їсти три дні, тоді глисти по-тихому «виселяються» з організму.
Лікарі також рекомендують споживати гарбузове насіння чоловікам після 35 років для профілактики простатиту. Ну і можуть мати сприятливий ефект на потенцію.
Вважається, що гарбузове насіння добре впливає на розумові здібності, а також запобігає алопеції у чоловіків.
Експерти відзначають, що найкорисніше те насіння, яке було висушене в природному середовищі - під сонцем.
Читайте також: