Стало відомо, що в Києві та області почалися аварійні відключення електроенергії через масовані обстріли армії РФ, що відбулися вранці 10 жовтня.

Через масовану ракетну атаку РФ об'єктів критичної інфраструктури Києва та області у столиці та регіоні застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам.

Таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко.

"Приватно обмежене електропостачання промислових клієнтів та частини побутових клієнтів Києва та всієї області", – зазначив він.

"Енергетики разом із рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми", – додав мер.

Натомість, на жаль, не всі прислухалися до прохання енергетиків.

Кличко також повідомив, що Київводоканал ремонтує у центрі столиці пошкоджену водопровідну мережу, але тиск у мережі вже нормалізували, і водопостачання забезпечене.

До речі, влада каже, що сьогодні, 10 жовтня 2022 року, буде один із найскладніших вечорів для української енергетики.

Ще б пак, сьогодні росіяни завдали ракетних ударів по великій кількості електростанцій і підстанцій, тому в деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а в деяких введені графіки аварійних відключень (так звані "віяльні відключення").

Читайте також:

Путін та Лукашенко розгорнули загальне угруповання військ біля кордону з Україною

Земфіра не витримала і почала просити Кремль зупинити пекло в Україні

Мешканка Києва випадково зняла ракетне попадання по столиці, коли знімала селфі. Відео