Але як правильно варити яйця, багато хто навіть не знає. Зазвичай просто кидають у холодну воду і варять хвилин 10, доки не полопається шкаралупа.

Сайт «Сегодня» повідомляє про способи варіння яєць, за яких яйця не витечуть.

Деякі господині вважають, що діставши яйця з холодильника, їх не можна відразу варити. Потрібно почекати, доки яйця нагріються до кімнатної температури.

Можна також насипати у воду соду. Достатньо буде сьогодні чайної ложки. Деякі господині воліють замість соди додавати оцет, також одну чайну ложку. Багато хто вважає, що міцний соляний розчин убереже яйця від витікання навіть у разі, якщо шкаралупа тріснула. Також є ті, хто зменшує вогонь, як тільки вода з яйцями закипіла.

Є ще ефективний, але неймовірно фантастичний спосіб варіння, якому немає наукових пояснень. Разом із яйцями в каструлю кладуть сірники. Тільки от із сірників попередньо потрібно відламати сірчану головку. Замість сірників ще підійдуть дерев'яні зубочистки. Достатньо покласти у воду 5 штук. Так жодне яйце не трісне і не виллється назовні жовток із білком.

Читайте також: