Вже ні для кого не секрет, що через ранковий вибух на Кримському мості та подальший його обвал, на півострові дикий ажіотаж. Ще б пак, мало того, що в протоці між анексованим Кримом і російською Таманню утворилася пробка з суден, так ще крім автомобільного, припинено рух поїздів з Криму до Росії. Російська влада вже запропонувала вихід із ситуації.

Так, російська влада заявила, що у зв'язку із зупинкою руху на Керченському (Кримському) мосту відновить роботу Керченська переправа.

"Буде відновлено поромне сполучення: сьогодні – пасажирське, і до кінця дня, швидше за все, вже буде відкрито автомобільне поромне сполучення", – написав у телеграмі російський голова Криму Сергій Аксьонов.

А ось в.о. глави російського міністерства транспорту Криму Микола Лукашенко, у свою чергу, заявив, що погодні умови не дозволяють сьогодні запустити роботу Керченської переправи. За його словами, у Криму дме сильний північно-західний вітер.

"В даний час у нас два пороми є вже в наявності на території порту Крим, які зараз проходять технічний огляд і готуються до запуску - там вже завезли паливо і все інше. Ще йде велика автомобільна пором, яка ходитиме, швидше за все, з рибного порту – надвечір сюди прийде, погода сьогодні не дозволяє взагалі нічого", – цитує Лукашенко російський "Інтерфакс".

Він рекомендував водіям, які збиралися проїхати Кримським мостом, чекати додаткової інформації в місті.

А тим часом кількість охочих залишити тимчасово окупований острів, перебравшись на територію РФ, зростає в геометричній прогресії. Вже відомо, що черга поромом, за спостереженнями місцевих жителів, розтягнулася на 3 кілометри.

Ось тільки людей на пором не пускають.

Читайте також:

Ось і в Криму розпочалося: усіх водіїв терміново мобілізують. Люди вже ховаються та спалюють свої права

Ксенія Мішина розповіла, як живеться її батькам в окупованому Криму

Путін не пробачить: міс Крим-2022 заспівала на камеру українську патріотичну пісню. Відео