Інгредієнти для приготування сидру:

  • 2 кг яблук;
  • 3 г пресованих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру

Домашній сидр можна зробити з будь-яких яблук кислуватих сортів, навіть зібраних з яблуні-дички. А надто солодкі плоди для нього не підходять.

Порції: 1,5 л

Час підготовки: 4 дні

Час приготування: 1 тиждень

Спочатку переберіть фрукти та видаліть зіпсовані або акуратно виріжте гниль. Плодоніжки з листям теж краще прибрати.

Мити не обов'язково, особливо якщо врожай із власного саду. Досить просто протерти плоди ганчірочкою, щоб очистити їх від пилу та бруду.

Наріжте яблука великими шматками. Помийте 2 кг яблук та наріжте довільними шматочками, аби зручно було пропускати їх через соковижималку. Вичавіть з яблук сік. Я використовував свою улюблену шнекову соковижималку Panasonic. Перелийте сік у банку. Якщо у вас вийшов загустий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л соку. Додайте у банку до соку 2 ст. л. жмиху, що утворився в процесі вичавлення соку, трохи перемішайте. Розкришіть руками 3 г пресованих дріжджів та додайте в банку до соку. Далі всипте у банку 2 ст. л. цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день в темному приміщенні. Наступного дня накрийте банку рукавичкою. В будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, що утворюється при бродінні, має вихід. Залиште так на 2-3 дні, доки рукавичка не здується і не впаде. Накрийте банку та приберіть в темне місце на 1 місяць. Через місяць можете процідити рідину і смакувати сидр. Подавайте добре охолодженим.

Читайте также:

Будут хрустящими и блестящими: как правильно хранить яблоки, чтобы они долго не портились

Как сделать домашний "Живчик" из свежих яблок. Простой рецепт вкусного напитка

Гости попросят рецепт: как приготовить настоящую шарлотку с яблоками