Інгредієнти для приготування сидру:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 2 кг яблук;
- 3 г пресованих дріжджів;
- 2 ст. л. цукру
Домашній сидр можна зробити з будь-яких яблук кислуватих сортів, навіть зібраних з яблуні-дички. А надто солодкі плоди для нього не підходять.
Порції: 1,5 л
Час підготовки: 4 дні
Час приготування: 1 тиждень
Спочатку переберіть фрукти та видаліть зіпсовані або акуратно виріжте гниль. Плодоніжки з листям теж краще прибрати.
Наріжте яблука великими шматками. Помийте 2 кг яблук та наріжте довільними шматочками, аби зручно було пропускати їх через соковижималку. Вичавіть з яблук сік. Я використовував свою улюблену шнекову соковижималку Panasonic. Перелийте сік у банку. Якщо у вас вийшов загустий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л соку. Додайте у банку до соку 2 ст. л. жмиху, що утворився в процесі вичавлення соку, трохи перемішайте. Розкришіть руками 3 г пресованих дріжджів та додайте в банку до соку. Далі всипте у банку 2 ст. л. цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день в темному приміщенні. Наступного дня накрийте банку рукавичкою. В будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, що утворюється при бродінні, має вихід. Залиште так на 2-3 дні, доки рукавичка не здується і не впаде. Накрийте банку та приберіть в темне місце на 1 місяць. Через місяць можете процідити рідину і смакувати сидр. Подавайте добре охолодженим.
Читайте также:
Будут хрустящими и блестящими: как правильно хранить яблоки, чтобы они долго не портились
Как сделать домашний "Живчик" из свежих яблок. Простой рецепт вкусного напитка
Гости попросят рецепт: как приготовить настоящую шарлотку с яблоками