Продукти:

  • 1 кг шампіньйонів;
  • 3 цибулини;
  • 1 морквина;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • часник;
  • 2 яйці;
  • зелень.

Перед тим, як смажити печериці на сковороді їх потрібно підготувати : ретельно відбери і відсортуй гриби - вони повинні бути світлими, без темних плям і вм'ятин; промий гриби не менш, ніж в трьох водах, але не занадто довго, щоб не змити» аромат; обсуши гриби на рушник або паперовій серветці, щоб видалити надлишки вологи; відділи у грибів капелюшки від ніжок і наріж їх акуратними скибочками. Як тільки гриби будуть готові, тут же приступай до смаження - печериці дуже швидко псуються і темніють.

Сковороду добре раскали на середньому вогні. Налий трохи рослинного масла. Викладаємо на сковороду гриби невеликими порціями і обсмаж деякий час. Не забувай гриби періодично помішувати, щоб вони не пристали до сковорідці. Посоли і поперчи гриби на смак в самому кінці смаження (за пару хвилин до закінчення приготування).

Читайте також:

Старовинний рецепт маслюків у томаті: крута страва в грибний сезон. Пальчики оближеш