Український сайт TopGir виставив на продаж ексклюзивні автографи Кларксона, Мея та Хаммонда. Унікальність саме цього артефакту полягає у тому, що він датується 2013 роком, коли Top Gear відвідали Україну напередодні тимчасової окупації Криму.

Тоді (за кілька місяців до подій у Криму) британці відвідали Ялтинський палац і проїхалися на авто Балаклавській базі підводних човнів. Після цього, за іронією долі, Джеремі та його команда попили пивку у Миколаєві, коли про Віталія Кіма тоді ще ніхто не чув.

Оскільки візит британців не афішувався, фактично саме вітчизняний TopGir став одним із перших, хто розповів про їхній візит. Сама зустріч відбулася у селі Митниця, за 30 кілометрів від Києва, біля українського ресторану.

Під час візиту до Києва топгіровці покаталися на Чайці, яку навесні 2022 року розбомбили самі знаєте хто. Потім Топ Гір вирушив до Чорнобиля. А як ти знаєш, саме ЧАЕС стала однією з перших точок, до яких увійшли росіяни після повномасштабного вторгнення. Отже, якщо подивитися на маршрут руху британців наприкінці 2013 року, виходить, що майже всі локації, де вони були – тим чи іншим способом постраждали від навали орків. Втім, уціліла частина історії – автографи всіх провідних Top Gear. Останні просто дивом встигли зняти Україну у вигляді, до якого звикли всі ми, українці.