Ні для кого не є секретом, що 30 вересня 2022 року Президент України Володимир Зеленський на тлі анексії окупованих територій України Росією підписав заявку України на вступ до НАТО у прискореному порядку.

США підтримують політику відчинених дверей НАТО. Однак там заявили, що умовою вступу України в альянс є згода всіх 30 країн-членів НАТО.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Джеймс Остін ІІІ під час брифінгу, повідомляє прес-служба Пентагону .

"Ми прагнемо підтримувати політику "відчинених дверей" НАТО, але рішення про розширення Альянсу повинні ухвалювати всі країни блоку", - сказав він.

Зазначимо, деякі союзники вже визначилися. Так, Володимир Зеленський подякував країнам Східної Європи за підтримку у питанні приєднання України до НАТО, а саме президентам: Естонії Алару Карісу, Латвійської республіки Егілсу Левітсу, Литви Ґітанасу Науседі, Північної Македонії Стево Пендаровському, Чорногорії Мило Джукановичу, Польщі Анджею Дуді, Румунії Клаусу Йоганнісу, Словаччини Зузані Чапутовій та Чехії Мілошу Земану.

Про це український лідер написав у Твіттері.

"Щиро вдячний нашим добрим сусідам – країнам Центральної та Східної Європи – за підтримку членства України у НАТО й засудження спроби російської федерації анексувати території України", - зазначив Зеленський.

Слід також додати, що Сполучені Штати зараз як ніколи зосереджені на допомозі України, яка протистоїть масштабній агресії РФ. За словами Ллойда Остіна, Пентагон вражений результатами ЗСУ на полі бою.

Читайте також:

Термінове звернення Зеленського: Україна офіційно вступає до НАТО. Заявка вже подана. Історичні подробиці

У США вже заявили: ядерний удар по Україні розцінять як удар по НАТО

Щось пішло не так: у Путіна вже хвалять НАТО і заздрять американським озброєнням