Росія перебуває у безвиході, але вона може вийти з війни проти України та уникнути розпаду. Москві в такому разі потрібно визнати, що вона припустилася помилки, здійснивши напад на Україну. Сценарій автоматично означатиме усунення Володимира Путіна від влади. Певні процеси, пов'язані зі зміною президента, вже тривають. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

В інтерв'ю Наталі Мосейчук він розповів про те, що Росії для виходу з глухого кута знадобиться повне перезавантаження державного курсу та влади. Україні мають бути повернуті території, що належать Києву.

"Росія не може саме зараз зупинитися, бо це тільки прискорить її поділ і руйнування. Росія загнала себе в глухий кут, з нього реально вийти. Це визнання, що все це сталося помилково, вихід за адмінкордон 1991 року і початок вибудовування якогось діалогу з усім світом. Але це автоматично означає трансфер влади", – вважає Буданов.

За словами голови ГУР, деякі процеси, пов'язані з усуненням Путіна від влади у Кремлі, вже тривають. Є конкуренція.

"Є суперництво, це не один кандидат (у наступники Путіна), їх кілька. Про деяких із них інформація у ЗМІ просочується, деяких – ні", - каже Буданов.

Втім, він також зазначив, що зміна влади в Росії стане позитивною для України лише у тому випадку, якщо Москва справді захоче змінити свою політичну лінію, а українці зроблять правильний вибір.

"Він дасть Україні плюс лише в одному випадку - якщо вони приймуть цю парадигму сприйняття світу, захочуть видозмінитися. Це перша умова. Друга - ми чітко зробимо висновки про те, що було ці всі роки, і правильно вибудовуватимемо наше життя. У всіх інших випадках це нічого не змінить", - наголосив Кирило Буданов.