І цей факт є одним із стовпів пропаганди диктатора Володимира Путіна. Вони навіть дату перемоги взяли собі іншу, відмінну від решти світу, який 8 травня відзначає День пам'яті жертвам Другої світової війни. Вони мають 9 травня – День Перемоги.

І ніби історія не пам'ятає тих фактів, що Сталін та Гітлер були союзниками, поки останній не вирішив переграти СРСР. Другу світову зупинили росіяни – ось той постулат, з яким навіть сперечатися не має сенсу.

І саме свято 9 травня завжди відзначалося в РФ на широку ногу, з піснями, танцями. І Лев Лещенко присвоїв собі музичну складову свята, співаючи легендарних пісень про перемогу. Пісні справді легендарні, які символізують День Перемоги і які заспівало не одне покоління людей, навіть у нас в Україні.

Але після 24 лютого все остаточно та безповоротно змінилося. Більше нема тієї радості від перемог минулого, коли твій вчорашній брат і соратник всаджує тобі спину ніж.

У мережі часто висміюють споконвічно російські символи. Так навіть найвідомішу пісню Лева Лещенка «День Перемоги» і то переробили на новий лад, натякаючи росіянам в їхній незавидній долі у війні з Україною. «День втечі» - ось як називається тепер ця пісня. Слова були опубліковані в Telegram-каналі «Чорний черевичок».

А ось і оригінальна версія:

Читайте також: