Склад інгредієнтів для цієї страви не відрізняється від рецепту картопляних драників. Відмінність лише в способі готування, так як натерта картопля обсмажується відразу всією масою, в результаті виходить один коржик. Це набагато прискорює процес приготування, а смак виходить анітрохи не гірший.

Бульби картоплі потрібно почистити від шкірки і промити під проточною водою, на порцію необхідно 3 середні картоплини.

До речі, краще брати такий сорт картоплі, що підходить для смаження.

Натерти картоплю на великій тертці та віджати від рідини. Можна зробити це будь-яким способом, у тому числі виклавши натерту масу на сито та натиснувши на неї.

Якщо Вам здається, що картопляна маса, що вийшла, занадто рідка, то можна в неї покласти трохи крохмалю.

Нарізану зелень, трохи солі, чорний мелений перець та яйце потрібно добре перемішати.

На розігріту сковороду наливаємо олію і викладаємо картоплю тонким рівномірним шаром. Зверху на картоплю викладаємо яйце із зеленню.

Далі викладаємо кілька шматочків сиру. До речі, начинку можна використовувати будь-яку на свій смак.

Зверху на сир знову викладаємо картоплю, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні, щоб вийшов однаковий шар.

Накриваємо кришкою та залишаємо на середньому вогні приблизно на п'ять хвилин. Через цей час знімаємо кришку і одним спритним рухом перевертаємо великий драник на інший бік.

Подавати такий "ледачий" драник з картоплі можна зі сметаною, з майонезом, з томатним соусом – на ваш смак!

Читайте також:

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт

Смак із дитинства: як приготувати ніжну сирну запіканку. Рецепт

Як приготувати запіканку з|із| цвітної капусти в духовці. Рецепт