Понад 100 тисяч російських мужиків поставили на кін своє життя, і перспективи у них скажемо не дуже. Однак Путін навіть із максимальними втратами у своїй армії доб'ється того, заради чого мобілізація і замислювалася.

Докладніше про це інформує Апостроф, посилаючись на аналітику екс-командувача військ США в Європі та військового експерта Бена Ходжеса.

Експерт стверджує, що за допомогою мобілізації Путін не планує зламати хід війни. Насправді диктатор прагне поставити конфлікт на паузу та тягнути час, щоб виснажити українську армію та західних партнерів.

Ходжес упевнений, що Путін сподівається, що під час паузи йому вдасться відпрацювати помилки, яких він припустився за сім місяців ведення воєнних дій, і надалі продовжити окупацію України, поглинаючи нові території. Однак це, на думку експерта, йому не вдасться, адже неможливо виправити те, що цілеспрямовано знищувалося останні десятиліття.

Також фахівець пояснює, що масштабність живої сили має бути підживлена ​​великою кількістю артилерії. А Україна зробила дуже вдалі удари по складах та логістичним ланцюжкам, що не дозволить Росії перехопити переваги на полі бою.

Водночас командувач військ США похвалив українських генералів, які професійно підходять до питання тиску на російських новобранців з метою здачі в полон.

Читайте також: