Український гідрометеорологічний центр склав прогноз погоди на жовтень 2022 в Україні. Таким чином стало відомо, що у другому осінньому місяці прогнозується погода, близька до кліматичної норми.

Жовтень - місяць унікальний. З одного боку, це ще один шанс насолодитись теплом перед зимою, а з іншого - не обходиться без нічних заморозків та дощів. До того ж, саме у жовтні відчутно посилюються вітри, які у гірських районах можуть сягнути навіть штормових позначок. А тумани, які захоплюватимуть значну частину України вранці та ввечері, погіршуватимуть видимість до 100 метрів.

Стало відомо, що у другому місяці осені погода буде відповідати кліматичній нормі. Про це повідомляється на сайті Українського гідрометеорологічного центру.

Так, синоптики розповіли, що у жовтні 2022 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах 5-11 градусів тепла.

Зазначимо, що дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура жовтня становить 6-13 градусів тепла, в Карпатах місцями 4-5 градусів тепла. При цьому абсолютний максимум температури становить 26-34 градуси тепла, у Криму до 35 градусів тепла, у гірських районах 20-21 градуси тепла.

Абсолютний мінімум температури: 4-16 градусів морозу, у північних, центральних, східних областях та в Карпатах 17-23 градусів морозу, на півдні Криму 0-3 градусів морозу.

Кількість опадів також планується бути класичною — 26-58 мм, а в Карпатах місцями 68-88 мм.

Середньомісячна кількість опадів: 29-54 мм, у Прикарпатті та в горах Криму 64-84 мм, у більшості районів Закарпаття 86-106 мм, на високогір'ї Карпат 120-129 мм.

Читайте також:

Що робити, якщо ви отримали платіжку за газ із неправильними показаннями