Указ про часткову мобілізацію в Російській Федерації було оголошено лише тиждень тому, 21 вересня, і вже сьогодні можна сказати, що операцію провалено. Кремль через заклик громадян на війну забезпечив собі негативну пропаганду, яка спрацювала навпаки – замість війни, люди захотіли миру, замість мобілізації запрацювала еміграція.

Росіяни тікають із Росії. Комусь пощастило, і він не чекав заборон. Хтось ще думає, і може не встигнути до закриття кордонів та запровадження воєнного стану. Відомо тільки одне – ніхто з-за кордону не поспішає повертатися до РФ, щоб взяти участь в окупації чужої країни і вбивати людей, які раніше вважалися «братами».

В інтернеті дуже багато різних відео, які змушують задуматися і про те, як у Путіна вдалося настроїти проти себе своїх же громадян і, по суті, почати руйнувати державу. Усього за якихось 7 місяців у росіян, які не щільно «сиділи» на пропаганді, змінилося мислення і навіть менталітет, а багатьом стало соромно, що вони росіяни.

На одному з таких яскравих відео, яке, на жаль, не знайде собі містечко в етері національних російських телеканалів, показав салон літака, який здійснює рейс із Казахстану до Росії. У кадрі показаний весь економ-клас, у якому лише два пасажири – чоловік з дитиною, громадяни Казахстану. І пустий літак. Є ще думка, що росіяни зайняли весь бізнес-клас, але це навряд.

Ніхто більше не хоче летіти до РФ, там випадково можна стати заручником військкома та поїхати туди, не знаю куди, за чим, не знаю чим, на скільки, не знаю скільки.

Читайте також: