Світ уже побачив десятки доказів, що "друга армія світу" багато років трималася виключно на гучних словах, а насправді не може ні з чим упоратися. Ще б пак, Радянський Союз покинув світ понад 30 років тому, але в побутових речах росіян він досі існує.

Так, у Генеральному штабі Збройних сил України показали утримання аптечки фельдшера "другої армії світу". Тепер стало очевидно, чому серед поранених російських окупантів дуже висока смертність. Ще б пак, поранений росіянин просто не може отримати належну першу медичну допомогу на передовій.

Стало відомо, що деякі речі аптечки російського військового набагато старші за самих солдатів. Наприклад, командування окупаційної армії споряджає фельдшерів-санітарів на фронт джгутами Есмарха та радянськими бинтами. При цьому про жодну стерильність вмісту говорити не доводиться.

До речі, правила зберігання джгута, яким потрібно зупиняти кровотечу, порушені, тому їм навряд чи вдасться щось перев'язати у разі потреби.

Здивувала також українська військова інструкція, в якій зазначено, що перед застосуванням джгут потрібно продезінфікувати з інтервалом 15 хв. Ось тільки питання - як це зробити, де знайти засоби дезінфекції в той момент, коли потрібно терміново зупинити кров.

Як виглядає аптечка середньостатистичного російського бойового медика, у ГШ ЗСУ показали на фотографіях.

"Чому у поранених окупантів мало шансів вижити? Ось так виглядає "аптечка" фельдшера-санітара збройних сил російської федерації на передових позиціях", - лаконічно прокоментували вміст "аптечки" у Генштабі.

До речі, стало відомо, що мобілізованих із Свердловської області просять докуповувати собі аптечки. Так, на відео, яке вже стало вірусним у Мережі, жінка у військовій формі закликає чоловіків подбати про себе самостійно – мобілізованих призовників після прибуття до Єланського гарнізону Свердловської області просять купити собі джгути, перекис водню, пігулки від діареї, дешеві прокладки та тампони, щоб у разі поранень можна було зупинити кровотечу.

"Мужики, самі про себе подбайте", - каже жінка на відео.

Читайте також:

Великий улов: ЗСУ накрили начальника ракетних військ путінської армії

Полковник ЗСУ попередив: є ризик входу диверсантів із Білорусі. Можуть піти на Київську, Житомирську та Рівненську області

Потрібно почекати кілька днів: Арестович заінтригував новою перемогою ЗСУ