У Росії під нову анексію територій України можуть створити "Кримський федеральний округ", до якого хочуть запровадити і сам півострів, і захоплені території Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Після незаконних та фіктивних "референдумів" про "приєднання" до Росії, які окупанти завершать на захоплених територіях України 27 вересня, у Російській Федерації можуть створити новий федеральний округ - Кримський.

Очолити нове "півпредство" може колишній гендиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, розповіли "Відомостям" співрозмовник на одному з підприємств ОПК та два джерела, близькі до Адміністрації президента РФ.

Близький до Старої площі (АП – ред.) співрозмовник каже, що рішення щодо Рогозіна буде ухвалено найближчим часом – і воно з великою ймовірністю буде позитивним.

Необхідність створення нового "федерального округу" він пояснив "непростою ситуацією", що склалася навколо референдумів про приєднання нових територій: мовляв, для управління ними потрібен "політичний важкоатлет".

Інше близьке до Адміністрації Путіна джерело пояснює можливе призначення Рогозіна повпредом президента в цьому "федеральному окрузі" так: "Там великий фронт робіт, тож це цілком можливо".

Читайте також:

Звідки та куди полетять ракети: експерт розповів, як Путін почне ядерну атаку

Арестович розповів, що буде, якщо Путін завдасть ядерного удару по Україні

Не застосовували з 1945 року: які ядерні арсенали мають Путін і наскільки вони небезпечні. Фото