Всі ці дні світ обговорював те, як російські призовники жваво тікають із території країни. Їх пропускали без проблем, вони могли вибирати, куди вони хочуть поїхати, на якому транспорті і що з собою взяти.

Проте сьогодні ситуація змінилася. Тому що росіян почали знімати з поїздів та мобілізувати одразу до військової частини.

Так, наприклад, 24Канал поінформував, що чотирьох росіян, які їхали поїздом з Санкт-Петербурга до Білорусі, вивели з вагона прикордонники. Також відомий ще один випадок затримання росіянина після перетину кордону з Естонією.

Тим чоловікам, які хотіли емігрувати до Білорусі, видали повідомлення про заборону виїзду з Російської Федерації через часткову мобілізацію. Більше ніяких пояснень не було, проте прикордонники рекомендували звернутися до військкомату за місцем постановки на військовий облік.

Цікавим також залишається той факт, що чоловік, якого затримали в Естонії, проникнув у країну незаконно. Близько першої ночі 26 вересня росіянин перетнув кордон з Естонією в гирлі річки Нарва на сапборді. Естонські прикордонники були змушені викликати патруль та оточити територію, і за кілька годин чоловіка зловили на автобусній зупинці.

Читайте також: