І якщо в українців мотивації, хоч греблю гати, то у російських солдатів (які самою мобілізацією були демотивовані) немає бажання їхати в чужу країну. Більше того, на ґрунті цього морального розчарування солдати почали масово записувати відеозвернення до своїх співгромадян, розповідаючи, яка насправді російська армія.

А розповісти там і справді є що. У мережі гуляє список всього необхідного, що потрібно мати призовнику для відправлення до зони бойових дій, згідно з яким від держави максимум, що можна отримати, це іржавий автомат Калашнікова. І то це ще вважається великим успіхом, що не березовий ціпок видали для участі у військових діях.

Більше того, тепер у мережі з'явилося відео, де російський солдат розповідає зі сльозами на очах, що йому та його товаришам по службі не провели ніякий інструктаж і не відправили на стрільбища. По суті, підготовки нуль, і, якщо ти не вмів стріляти чи забув, - значить все в руках Господа Бога та законів природного відбору.

Хоча, не виключено, що солдат плаче від щастя – нарешті йому вдалося виїхати з шаленого заболоття до цивілізованої країни. Справа за малим – встигнути здастися в полон.

Читайте також: