І якщо раніше цей сценарій був малоймовірний, то тепер, з кожним новим днем, ситуація набуває все більш неймовірних форм.

Зрозуміло, що ці розмови підживлюються різними державними рішеннями на всіх вертикалях влади. Так, у мережі гуляє інформація про те, що в держзакупівлях Москви з'явився запит на калій йодиду майже на 5 мільйонів рублів. З одного боку, це наводить на думку, що ядерний удар має місце, а з іншого боку – причому тут Москва, якщо удар припаде на територію України. Можливо, вчені вже визначили зону поразки, і до неї потрапляє столиця РФ, а може, це чергова «качка» про ФСБ, які знають, що за держзамовленнями часто стежать зацікавлені західні експерти.

Варто зазначити, що калій йодид – це лікарський засіб, який використовується при лікуванні гіпотиреозу та для профілактики внутрішнього опромінення щитовидної залози. Ці таблетки вважаються найнеобхіднішим препаратом, який має перебувати у домашній аптечці у разі ядерної загрози (ядерної бомби, ядерної аварії чи іншого радіаційного опромінення).

Джерела повідомляють, що таблетки дуже важливо приймати правильно. Їх необхідно прийняти при потенційній загрозі і відразу після ядерної події. Дорослим та дітям віком від 2 років необхідно негайно прийняти 125 мг калію йодиду. Діти віком до двох років повинні прийняти 40 мг.

Читайте також: