Стало відомо, що 24 вересня 2022 року близько 19 години на Новокузнецькому металургійному комбінаті холдингу ЄВРАЗ спалахнула доменна піч. Підприємство належить російському мільярдеру Абрамовичу.

Так, жителі Новокузнецька поділилися у соцмережах кадрами "потужної пожежі", що сталася 24 вересня на металургійному комбінаті у Новокузнецьку.

Новокузнечан налякали клуби диму та яскраве свічення в районі найбільшого в Сибіру металургійного комбінату. Таким чином у Мережі з'явилося відео з об'єктом, що палає, опублікованим нібито співробітниками ЗСМК Євраз. На кадрах видно, що частину підприємства охоплено вогнем. Як розповідають очевидці, на заводі горіли коксові батареї, а причиною пожежі люди називають стрибок напруги, через яке сталося відключення нагнітачів коксового газу.

Зазначимо, що робітники безстрашно знімали НП на відео, перебуваючи за кілька десятків метрів від об'єкта, що горить, наче це у них там у порядку речей.

Але за звуковим супроводом і знятою "картинкою" все-таки можна припустити, що це нештатна ситуація.

Офіційна інформація приховується. У Мережі пишуть, що ЄВРАЗ правди ніколи не скаже, бо брехня – це їхня корпоративна ідеологія. Так, керівництво підприємства повідомило журналістів, що жодної "пожежі" не було.

Дещо пізніше прес-служба Євраз ЗСМК повідомила, що інцидент стався через відключення нагнітачів коксового газу. Виявляється, саме так відбувається операція з випуску газу через двері печей. І це справді схоже на відкрите спалах. Керівництво Євраза стверджує, що на відео із соцмереж – планова технологічна процедура і наразі цех найбільшого кузбаського комбінату працює у штатному режимі.

До речі, ЄВРАЗ постачає метал на Уралвагонзавод, який виготовляє військову техніку для російської армії.

Читайте також:

Україна посилила оборону з боку білоруського кордону. Що відомо

Намагалися відьми: російські снаряди летять назад до Росії. Потужні удари

Історична пожежа у Парижі: вигоряє найбільший у світі ринок. Дим видно за десятки кілометрів