Президент Росії Володимир Путін зранку 21 вересня оголосив у країні мобілізацію, назвавши її масштаби несуттєвими. Ось тільки одна справа підтримувати війну сидячи на дивані і зовсім інша – виживати в окопах за чиюсь шалену ідею. Ось і не дивно, що у багатьох куточках Росії люди почали активно підпалювати військові комісаріати та будівлі адміністрацій. Доходить навіть до вбивств.

Стало відомо, що в Усть-Ілімську сталася стрілянина у військкоматі. Про це повідомив telegram-канал Babr Mash, посилаючись на прес-службу ГУ МВС з Іркутської області.

За словами очевидців, хлопець почав палити з обрізу, коли військком Олександр Єлісєєв проводив інструктаж для призовників. Перший постріл припав у комісара. Хлопцям неадекват сказав бігти і спустив курок вдруге.

Стрілець уже затриманий. Ним виявився місцевий житель 25-річний Руслан Зінін. Поки що не зовсім зрозуміло, чи був він із часткової мобілізації, що підлягали, чи ні.

У прес-службі регіональної Росгвардії повідомили, що стрільця затримав екіпаж Усть-Ілімського відділу позавідомчої охорони Росгвардії. Вони отримали повідомлення про те, що у центральному міському військкоматі чути стрілянину, і прибули на місце, де виявили чоловіка зі зброєю. Побачивши співробітників Росгвардії Зінін спробував втекти, проте був затриманий.

Його передали співробітникам поліції для подальшого розгляду, зброю вилучено. Відомо, що чоловік не є законним власником цієї зброї.

Губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв уже прокоментував стрілянину у військкоматі Усть-Ілімська і заявив, що стрільця покарають.

"У голові не вкладається те, що сталося. Мені соромно, що подібне відбувається в той час, коли ми, навпаки, маємо бути єдиними. Маємо боротися не один з одним, а проти реальних загроз", - заявив чиновник.

Ігор Кобзєв доручив посилити заходи безпеки та попросив мешканців регіону зберігати спокій. За його словами, лікарі прямо зараз борються за життя військкома Олександра Єлісєєва.

Біля військкомату, де Руслан Зінін відкрив стрілянину, прямо зараз натовп людей та силовиків.