Радник Офісу Президента України Олексій Арестович розповів, що буде, якщо Володимир Путін таки вирішить завдати ядерного удару по території України.

Детальніше про це інформує 24Канал .

Арестович вважає, що наслідки для Російської Федерації та для Путіна особисто будуть катастрофічними. Насамперед йдеться про порушення гарантій, які були надані РФ у момент підписання Будапештського меморандуму. Мало того, що Росія вже порушила його, напавши на Україну, так ще й ядерною зброєю, яку сама вилучила, гарантуючи забезпечення безпеки.

Водночас радник ОП сказав, що у разі застосування ядерної зброї Путіним, прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс обіцяла одразу вдарити ядерною зброєю по Росії.

Також можливий варіант введення військ НАТО на територію України. Чому Путін, безумовно, дуже «зрадіє».

Загалом одним ядерним ударом Росія запускає «ядерний сценарій». А це означає, що знімаються всі попередні обмеження – на безпольотну зону, на застосування ударів по території Росії, на не вступ НАТО у війну, не вступ НАТО на територію Білорусі.

А ще є Китай та Індія, які натискають на Путіна, щоб той припинив війну. Вони не зрадіють розпаковуванню ядерного озброєння.

Читайте також: