У РФ мобілізували літнього хірурга із проблемами зі здоров'ям. У 59-річного чоловіка рак шкіри, проблеми зі слухом та зором. Але це не зупинило військове керівництво – росіянину все одно вручили повістку, забрали на навчання і навіть поставили командувати взводом.

Йдеться про мешканця Азбесту Свердловської області РФ Віктора Дячка, який свого часу закінчив військову кафедру та носить звання старшого лейтенанта медичної служби у запасі, передає Нова газета. Європа .

За словами його доньки, 22 вересня батько був на чергуванні, увечері йому зателефонували з відділу кадрів, вручили повістку, звільнили з роботи і зажадали, щоб він зібрав речі і вже наступного ранку з'явився до військкомату.

"Вранці він приїхав туди, сподіваючись на медкомісію, бо має рак шкіри першої стадії, сечокам'яна хвороба, він не бачить одне око повністю – без окулярів не бачить взагалі нічого. Ще в нього астигматизм, гіпертонічна хвороба, вікова глухота. Досі немає про яку медкомісію не йдеться. У лікарні ніхто цьому не чинив опір, всі виконують план, вказівки", – заявила росіянка Поліна.

Мобілізований Віктор Дячок, якому за три місяці виповниться 60 років, поїхав на військові збори до селища Єлань у Волгоградській області РФ. Там його призначили командиром взводу.

У підпорядкуванні літнього хірурга перебувають близько 19 осіб. Вже за два тижні їх планують відправити на тимчасово окуповані території України для утворення медсанчастини.

Читайте також:

Зовсім погано: Путін має намір запровадити військовий стан у Росії та заборонити виїзд чоловіків

Путін одразу після мобілізації підвищив собі зарплату. Премії дали і урядовцям. Як вам Росія?

Казахи почали мстити росіянам, які тікають від мобілізації. Відео