Ще минулого року ціни в Україні були на прийнятному рівні. Щось було дорожче, дешевше, але вдавалося економити, і непогано їсти.

Але після багатьох економічних процесів, яким дала старт війна, економити не виходить, тому що найнеобхідніші і доступніші продукти стали коштувати на порядок більше. І цін продовжують свої "гойдалки".

Докладніше про це інформує ТСН, посилаючись на заяву директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко.

За даними джерела, восени прогнозується небувалий стрибок цін на продукти, але не так різко, як під час перших місяців війни. Передбачається, що ціна злетить утричі. Першими на чергу на підвищення – яйця (до 50 грн. за десяток). Хоча, найімовірніше, це звичайне сезонне підвищення ціни на яйця та молочні продукти. До речі, ціна на молочну продукцію теж злетить, а десь навіть "перелетить" європейські ціни. Особливо дорогим буде сир.

Також очікується підвищення вартості "борщового" набору продуктів. Наприклад, картопля може досягти 30 грн. за кілограм.

Водночас експерт зауважить, що ціни залежать, зокрема, від курсу долара. А оскільки останнім часом він активно зростає – зростатимуть і ціни.

Читайте також: