І хоча російська влада може скільки завгодно залякувати українців казками про холодні будинки в зимову холоднечу, опаленню в квартирах бути. Ось тільки де і за яку вартість читайте у нашому матеріалі.

Українська влада розпочала підготовку до майбутнього опалювального сезону ще влітку. Докладніше про це інформує сайт «НаПенсії».

Очевидним є той факт, що зима буде найскладнішою в історії України через повномасштабну війну з Російською Федерацією. У деяких населених пунктах, які тривалий час були в окупації або на лінії вогню, опалення просто не буде через зрозумілі причини. Тому влада рекомендує українцям евакуюватися на зиму до інших регіонів країни.

Видання зазначає, що запасів газу у сховищах вистачить на помірних опалювальний сезон. Якщо температура повітря більше трьох днів триматиметься на рівні 8 градусів тепла – тоді опалення включать. При цьому, «шикувати» не буде можливості, і температура в приміщеннях триматиметься на рівні 18 градусів тепла.

Ціни на газ будуть торішніми – від 7,70 до 10 грн. за кубометр. Місяць опалювального сезону коштуватиме 659-855 грн. для мешканців багатоквартирних будинків, а власникам приватних будинків доведеться платити більше – 1116-1448 грн.

Читайте також: