У серпні 2022 року Великобританія анонсувала передачу Києву підводних безпілотників для розмінування підходів до портів Чорного моря. І ось один із них, схоже, у середу, 21 вересня, був знищений.

Так стало відомо, що 21 вересня в районі Солдатського пляжу в Севастополі біля основної військово-морської бази Росії було знищено підводний дрон.

Сьогодні було дуже багато інформації в соціальних мережах, що Солдатський пляж тимчасово оточили і туди припинили допуск. Сьогодні вранці там було виявлено частину водоплавного безпілотного апарату, яку обстежили фахівці з таких об'єктів та вибухотехніки. Після того, як обстеження було завершено - апарат було знищено у морі вибухом", - повідомив губернатор Севастополя Михайло Развожаєв.

Зазначимо, що росіян знахідка неабияк стурбувала, адже невеликий розмір безпілотного катера дав йому можливість довго залишатися непоміченим і проскочити повз патрулі ВМС Росії.

На вигляд шматок плаваючого дрону нагадував гондолу катамарана або поплавок гідролітака з надбудовами.

Судячи з наданого окупантами фото, морський БПЛА був оснащений невеликим двигуном, датчиками та камерами, а його вигнута форма із зовнішнім посиленням свідчила про наявність боєголовки.