Російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський, посилаючись на джерела, яким він довіряє, розповів, як найближчим часом Путіна усунуть від влади. За його словами, російському бункерному президенту вже розповіли про те, що задумано і що це буде "м'яким варіантом".

Про кремлівські інтриги Піонтковський розповів в ефірі проекту FREEДІМ, передає ТСН .

Він зазначив, що за цим планом стоїть найближча для Путіна людина, яка має право звертатися до нього на "ти" – це Юрій Ковальчук, який є найближчим соратником та наставником Путіна.

"Це найближча до Путіна людина, єдина людина, яка звертається до Путіна на "ти". Єдина людина, на яку Путін дивиться швидше знизу вгору. Це основний ідеолог тієї ультрафашистської ідеології російського світу, перемоги у війні над Заходом як реваншу за поразку Радянського" Спілки у Третьій світовій - Холодній війні. Ідеолог руйнування української держави", - зазначає Піонтковський.

За його словами, Ковальчук дуже розумна людина, "він не з пітерського підворіття, як Путін".

"Він у Радянському Союзі був досить успішним, доктором фізмат наук. Потім вдарився у бізнес, став мультимільярдером. Він основний менеджер усієї фінансової імперії Путіна... Ця людина в оточенні Путіна - єдина, хто має яйця", - пояснив експерт.

За словами Піонтковського, Ковальчук "зрозумів, що війну програно, потрібно вирішувати дуже важливе завдання для корпорації - як утримати владу і величезну власність у країні, що програла війну".

"Джерела, яким довіряю, розповідають, що він почав розмовляти з нотаблями в оточенні Путіна і з самим Путіним про "м'який варіант". Путін оголошується хворим і "тимчасово" передає свої повноваження колективному органу - пораді безпеки. Ця "тимчасовість" пом'якшує шок, а колективний орган – це розумна ідея, бо ніхто з них, у тому числі Ковальчук, не хоче брати одноосібну відповідальність за капітуляцію, яку у тій чи іншій формі доведеться Москві підписати”, – розповів він.

Політолог додав, що м'яким усуненням Путіна у Кремлі вирішують два завдання:

"Їм здається, що вони збільшують своє поле маневру у зовнішній політиці. Можуть сподіватися на м'якіші і не ганебніші умови закінчення війни. У будь-якому випадку це буде капітуляція. А по-друге, вони вирішують важливе внутрішньополітичне завдання. Коли країна зазнає поразки, треба назвати когось винним. Винним буде названо Путіна".

Читайте також:

Лукашенко попередив білорусів: "Небезпека велика, переходимо на воєнний час"

Від 500 до п'яти тисяч гривень: пенсіонерів порадували одноразовою допомогою

Соратник Путіна потрапив за селфі поруч із труною Єлизавети II. До такого ще додуматися треба