Армія Путіна усвідомлює, що ЗСУ отримали більше можливостей для завдання дальніх ударів, тому було прийнято рішення відвести підводні човни від Криму.

Як повідомляє Главред , такі дані має британська розвідка.

Лише за останні 2 місяці були атаки на штаб Чорноморського флоту РФ та його головний аеродром морської авіації.

Британські розвідники відзначають, що у зв'язку з цим Москва вирішила вивести свої підводні човни KILO, які знаходилися в портах захопленого Криму, до Новоросійська Краснодарського краю на півдні Росії.

"Гарантія базування Чорноморського флоту в Криму, ймовірно, була однією з причин, які спонукали президента Росії Володимира Путіна анексувати півострів у 2014 році. Наразі безпека бази прямо підірвана агресією Росії проти України, що триває", - підкреслили в британському оборонному відомстві.

Нагадаємо, Президент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган здивував дуже несподіваною заявою про плани російського диктатора Путіна щодо якнайшвидшого завершення війни в Україні.

"Найголовніше, тут буде дуже і дуже важливе російське ставлення. В Узбекистані я зустрівся з Путіним, і у нас з ним відбулися дуже великі дискусії. І він насправді показав мені, що готовий покінчити з цим якнайшвидше. Це було моє враження, тому що те, як зараз йдуть справи, досить проблематичне… Буде обмін 200 полонених за згодою сторін. Думаю, що тут зроблено значний крок уперед», – сказав Ердоган.

Читайте також:

А зима ще не почалася: у Карпатах намело снігу вище коліна

В Іжевську палає найбільший завод: його знав увесь СРСР

Носіння масок і нові локдауни: чи в Україні посилюватимуть ковдині вимоги