Ще у липні 2022 року українська розвідка повідомляла про вербування росіянами вихідців із Центральної Азії. І цей факт підтвердився.

Знайомтесь, 22-річний узбек Ахмедов Мухредін Салі-огли. Був студентом московського вишу, а потім вирішив підзаробити, вбиваючи українців.

Повідомляється, що громадянин Узбекистану Ахмедов Мухредін Салі-Огли воював на боці Росії в Україні. 22-річний мінометник 120-мм мінометної батареї російської приватної військової компанії "Редут".

Про це в телеграмі повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ .

Він став першим узбецьким найманцем, який потрапив у полон ЗСУ. Українські військові взяли в полон узбека на околицях Балаклії Харківської області.

Нагадаємо, у серпні 2022 року лідери узбецької діаспори, яка мешкає в Пермському краї Росії, агітували за створення добробату, щоб їхати на війну в Україну. З таким закликом безпосередньо виступив голова правління регіональної громадської організації "Товариство центральної Азії узбеків Пермського краю" Джахонгір Джалолов.

За його словами, громадяни Узбекистану мають підтримати вторгнення в Україну та взяти участь у війні, щоб "виправдати хліб, який їмо", адже вони живуть і працюють у Росії.

Після цього посольство Узбекистану в Росії виступило з попередженням про кримінальну відповідальність за участь у війні на боці іншої держави і закликало не зазнавати провокацій.

Читайте також:

Запорізької області просто не стане: міністр розповів, що станеться під час аварії на ЗАЕС

Одразу дев'ять країн Європи перестали видавати туристичні візи росіянам. перелік

Росія втратила під Харковом елітну танкову армію, створену для захисту Москви