Патріарх Кирило виступив із новою скандальною заявою.

Так, Патріарх Московський і всієї Русі Кирило назвав жадібність, так само як і хіть чи ненажерливість, гріхом. Більше того, Патріарх РПЦ Кирило пригрозив заможним росіянам пеклом, якщо вони не поділяться своїми грошима.

Глава Російської православної церкви нагадав про те, що потрібно "ділитися" на проповіді після недільної літургії у храмі Христа Спасителя, повідомив ТАРС .

Так, за його словами, "володіння багатством стає виправданим" тільки в тому випадку, якщо людина здатна віддати значну частину своїх коштів іншим - тим, хто потребує або страждає.

Виправдання багатству предстоятель РПЦ побачив, що люди перестають заздрити людині. У майбутньому воно здатне "звернутися на благо, якщо тут служить благу інших людей".

"Якщо багатий здатний віддати значну частину своїх коштів іншим - тим, хто потребує, тим, хто страждає, - тоді володіння багатством стає виправданим, і ця людина поповнюватиме своє багатство - Господь допомагатиме йому збільшувати свої матеріальні можливості, поки ці можливості служать іншим людям, що особливо перебувають у критичній життєвій ситуації, а якщо багата людина не бачить скорботи іншого і не допомагає — це, зрозуміло, шлях у бік від Бога, від Христа та його царства, чим більше у людини грошей, тим більше відповідальності за це її земне існування", - заявив він.

За його словами, якщо людина "з великої кількості грошей не може допомогти іншому - це шлях у пекло, і говорити тут нема про що".

При цьому предстоятель РПЦ нагадав про євангельський вислів Христа про те, що "важко багатому увійти до Царства Божого".

Читайте також:

Вперше в історії Лаврову та Захарової не видали візи до США. Їх не хочуть бачити

"Скоро ви все побачите": Зеленський терміново зібрав ставку головнокомандувача

"Ми з вами!": у Японії запустили потяг на підтримку України жовто-синього кольору із посланням по кожному вагону. Фото