Кількість росіян, які бажають вмирати воювати в Україні, стрімко знижується.

За результатами соцопитування Левада-центру, продовження бойових дій підтримує 48% населення Росії. У травні цей показник сягав 72%.

При цьому російський опозиційний політик Леонід Гозман упевнений, що жодної масової підтримки населенням війни та курсу Кремля немає. На його думку, є лише те, що називається пасивною підтримкою. А зниження уваги до подій в Україні він пояснює втомою росіян від війни та «нескінченної брехні» офіційних осіб та відомств щодо неї.

«Підтримка значною мірою йде від людей, які або всі добре розуміють і радіють з цього, але самі воювати не збираються, або від тих, хто взагалі до ладу не знає, що відбувається, – стверджує співрозмовник Російської служби «Голосу Америки». – Люди живуть своїм життям і елементарно не знають, що відбувається навколо, точніше не особливо прагнуть занурюватися в проблеми, які особисто їх поки що не стосуються».

За великим рахунком їм, на превеликий жаль, начхати, що відбувається в Україні, вважає політик. «Втім, те саме, на мою думку, було б, якби війна сталася десь у Тамбові, – припустив він. – Таке у нас суспільство, де спільних почуттів та переживань насправді дуже мало. Звідси багато наших бід».

Читайте також:

Майже непритомний: Путін на трьох зустрічах хапався за кут столу і ковтав мову. Відео

Пугачова натякнула останніми днями пропагандиста Соловйова: його розірве на частини

На них чекають у Якутії або у Воркуті: Данилов – про жителів Донбасу, які проти деокупації