Реальні втрати російської армії в Україні можуть становити понад 130 тисяч людей. Ці цифри виходять із недавнього наказу Путіна щодо збільшення чисельності російських збройних сил.

Як повідомляє УНІАН , військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко розкрив деталі цього указу.

"Чи можна плани путіну про збільшення армії на 137 тисяч вважати визнанням реальних втрат російської армії? Так. І ось чому. На початок березня ми, використовуючи інформацію з мережі джерел, як на тимчасово окупованих територіях, так і в Білорусі, почали публікувати свої звіти про втрати російських окупантів. Враховувалися не лише загиблих, а й поранених. Згодом інформація, що приходила, зменшувалася, джерел ставало менше і на сьогоднішній день публікації присвячені втрат припинилися. Насамперед саме з цієї причини – втрата джерел", – зазначив експерт.

За його словами, станом на 30 липня сумарні втрати армії РФ становили 122 тисячі осіб.

"Достовірність інформації, що передається нам, для формування загальної картини і наших узагальнених даних неодноразово відзначалася завдяки повідомленням високопоставлених представників Пентагону", - заявив Коваленко.

Експерт висловив упевненість, що якби ведення підрахунку не припинилося, то ми сьогодні були б саме такі дані – від 135 до 140 тисяч.

"А тому, так, я повністю впевнений, що цим досить нестандартним числом 137 тисяч путін розкрив реальні втрати російських окупаційних військ, які необхідно компенсувати", - резюмував Коваленко.

Читайте також:

Росія не зможе бити ракетами по Україні: Зеленський розповів про нові системи ППО

Росія завдала 9 нічних ударів по Дніпропетровщині, коли люди спали

Буржуйки встановлюватимуть прямо в будинках: як Львів готується до дуже важкої зими