Ні для кого не секрет, що Львів знаходиться в такому кліматичному поясі Східної Європи, де взимку через вологий клімат температура мінус 5-10 градусів сприймається як мінус 20 і нижче. Крім того, через облисілі Карпати літо на Львівщині сухе і вкрай спекотне, а зима аномально холодна. Не дивно, що влада міста згадала про те, як від холодів рятувалися предки у давні часи.

Так, мер Львова Андрій Садовий звернувся до львів'ян зі спеціальним зверненням, у якому закликав львів'ян купувати грубки та запасатися дровами.

Чиновник каже, що Львів фактично на 100% готовий до опалювального сезону. Однак, це за умови, що ситуація буде стабільною – за наявності газу та електроенергії. При цьому він нагадав, що через російську агресію необхідно бути готовими до різних надзвичайних ситуацій.

Про це він написав у Facebook . До речі, Садовий постановка для своїх останніх відеозвернень на дров'яному складі.

"Дрова ще ніхто не скасовував. Вони завжди рятують у складний час. Пам'ятаю, як до України приїжджала грузинська співачка Ніно Катамадзе, щоб морально підтримати українських бійців. Катамадзе розповіла: у перший рік російської окупації Грузія жила півроку без тепла та електроенергії. Вирубували парки, сквери. Ми купуємо дуже багато буржуйок. Вони — єдине, що може залишитися, коли інше не працює", — зазначив Садовий.

До речі, міський голова Львова Андрій Садовий навіть дав завдання облаштувати пункти обігріву в укриттях будинків до 1 жовтня.

"Натомість пункти обігріву в будинках мають забезпечити керуючі компанії, ОСББ та інші. Буржуйки не потрібно ставити в кожній квартирі окремо. А виключно у укритті для того, щоб мешканці могли там зігрітися", - пояснив мер Львова.

Тим часом, львів'яни у Мережі діляться один з одним альтернативними способами обігріву будинків: наприклад, можна нагрівати на багатті кілька цеглин, а потім занести їх у квартиру – вони даватимуть тепло 3-4 години.

До речі, багато хто згадує, як приклад, сувору зиму 2006 року в нині звільненому Алчевську. Тоді в місті сталося стихійне лихо — через сильні морози лопнув магістральний трубопровід і внаслідок цього близько 60 000 людей залишилися без опалення в 40-градусний мороз.

Прогнозується, що за найгіршого розкладу Львів та інші великі міста України восени — взимку 2022-2023 років можуть опинитися в такій самій ситуації, що й Алчевськ 2006 року.

Читайте також:

Фіналіст "Битви екстрасенсів" розповів, які міста перебувають у небезпеці: ворог мститиме

Вперше в історії Запорізька АЕС повністю відключена від електропостачання, - Енергоатом

Привіз "букет": чоловік на відпочинку підробив мавпової віспу, ковід та ВІЛ