Вже 6-й місяць триває війна України проти російської армії. Спочатку в Кремлі планували взяти Київ лише за пару днів, проте минуло півроку, а "спецоперація" РФ провалилася.

Сьогодні, 24 серпня, глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що він ухвалив рішення сповільнити перебіг "спецоперації" в Україні, щоб "мінімізувати" жертви серед мирного населення.

Свою заяву міністр зробив у рамках наради Міноборони країн Шанхайської організації.

Виступаючи перед іншими міністрами, Шойгу заявив, що російська армія воює в Україні, "дотримуючись" норм гуманітарного права.

При цьому, за його словами, всі ракетні удари нібито завдаються високоточною зброєю виключно по об'єктах "військової інфраструктури", включаючи військові склади, аеропорти та позиції ЗСУ. При цьому окупанти намагаються "не бити" мирним населенням. Саме цей фактор і уповільнює "просування" окупантів углиб України.

Ну а далі Шойгу набрехав і про той факт, що нібито на окупованій території вони відновлюють інфраструктуру та надають населенню України "гуманітарну допомогу".

За словами глави Міноборони РФ, нібито українські військовослужбовці застосовують тактику "випаленої землі", грубо порушуючи усі міжнародні норми. Також Шойгу заявив, що постачання Заходом зброї для ЗСУ лише "множать" кількість жертв і затягують саму війну.

Читайте також:

Хороша новина: Рєзніков оголосив, що найгірший сценарій вторгнення РФ вже позаду

Дадуть надбавку: жінкам розповіли, як отримати доплату до пенсії

Вчені вперше показали фото Марса з минулого: там були річки та моря