Якщо Європейський Союз відмовиться вводити тотальні візові обмеження для росіян, це можуть зробити країни Балтії, Польща та Фінляндія.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на слова міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, інформує УНІАН .

"Я говорив з міністрами всіх цих країн... Я не бачу великих відмінностей у політичному плані", — заявив МЗС під час зустрічі з журналістами у Вільнюсі.

Ландсбергіс вважає, що російські туристи не повинні перебувати в ЄС, адже їхня країна робить геноцид в Україні. У понеділок, 29 серпня, міністри закордонних справ держав Євросоюзу зберуться задля обговорення заборони на в'їзд для громадян РФ.

За словами МЗС Литви, країни Балтії, Польща та Фінляндія проведуть окрему зустріч. На ній обговорюватимуться регіональні обмеження та єдині правила для накладання санкцій на туристів та видачу віз дисидентам.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що заборона на в'їзд до Європи громадянам Росії – це дуже добрий шанс вплинути на Путіна.

"Бо у цієї людини немає іншого страху, крім страху за своє життя. І її життя залежить від того, загрожує йому його внутрішнє населення чи ні. Більше їй нічого не загрожує…. Тому, коли його населення тиснутиме на його рішення, тоді будуть і результати. І війна закінчиться. Це дуже зрозумілі санкції, вони дуже прості. Справа не в грошах, не в газі чи трубах і не в тому, що взимку у німців не буде тепла. Просто закрий кордони на рік і побачиш результат", – сказав президент.

Читайте також:

Як підвищити собі пенсію за вислугою років: інструкція

Перемога близька: у Зеленського розповіли, коли Україна отримає системи ППО та ПРО

Вся в чорному її важко впізнати: Алла Пугачова здивувала зовнішнім виглядом. Фото