Путін був настільки впевнений, що його армія захопить Київ за кілька днів, що вже створив два варіанти свого "лялькового уряду" в Україні.

Як повідомляє НВ, про це йдеться у розслідуванні видання The Washington Post.

Журналісти спромоглися вивчити секретні документи, перехоплені розвідкою. Крім того, вони поспілкувалися із чиновниками з України та США, які володіли відповідною інформацією.

У результаті з'ясувалося, що Путін мав дві ключові постаті, які мали очолити Україну після "блискавичного" захоплення України російськими військами – це зрадник-втікач Янукович і путінський кум Медведчук, який відсиджується в тюремній камері.

ФСБ Росії, як з'ясували розслідувачі, за останні кілька років збільшила чисельність свого відділу, який відповідає за Україну, із 30 співробітників у 2019 році до 160 напередодні війни. До вторгнення в Україну співробітники спецслужби вже перебували на території України та винаймали квартири в безпечних районах Києва, які російська армія не планувала обстрілювати, йдеться у розслідуванні.

Стверджується, що підрозділ ФСБ, відомий як Департамент оперативної інформації, повідомляв керівництву Росії, що влада в Києві звалиться після російського вторгнення.

Представники західної розвідки у розмові з журналістами зазначили, що ФСБ або не розуміла, наскільки затято опиратиметься Україна, або розуміла, але не могла передати таку інформацію Володимиру Путіну.

Читайте також:

Росіянам уже пояснили, чому Путін боїться вдарити по самому центру Києва

Ну, що, захопили? Колону розбитої техніки РФ виставлять на Хрещатику у День Незалежності

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Криму: з'явилося відео